De vestiging in Turnhout won de Officenter-competitie.

De vestiging in Turnhout won de Officenter-competitie.

Na het succes in Limburg en Vlaams-Brabant komt er volgend jaar ook een Antwerpse editie van Het Fitste Bedrijf. Organisator Ready2improve maakt dat bekend ter gelegenheid van laureatenviering van dit jaar. Het bedrijf onderhandelt over een bijkomende vestiging in het nieuwe Officenter in Geel.

“De wedstrijd loopt over een periode van 12 weken”, legt zaakvoerder Wouter Goris van Ready2improve uit. “Bij aanvang wordt een beginmeting gedaan, vervolgens krijgen de deelnemers een trainingsschema voor de 12 weken en op het einde gebeurt een hertesting. Op die manier meten we het verschil in vooruitgang. Het bedrijf met het beste gemiddelde onder de deelnemers is de winnaar.”

Turnhout wint
In Limburg en Vlaams-Brabant namen het voorbije half jaar 44 bedrijven deel met in totaal 465 deelnemers. Officenter, met hoofdzetel in Hasselt, nam deel met al zijn vestigingen en organiseerde een wedstrijd binnen de wedstrijd. De vestiging in Turnhout mag zich een jaar lang het fitste filiaal noemen. De deelnemers stapten tijdens de 12 weken samen 109 miljoen stappen en verbrandden gezamenlijk 72 miljoen calorieën. CEO Christa Jouck van Officenter mocht trouwens de trofee voor fitste CEO in ontvangst nemen.

In 2017 komt er dus ook een aparte competitie voor de provincie Antwerpen. Organisator Ready2improve beschikt nu over kantoren in Leuven, Sint-Truiden en Kinrooi en is in het vooruitzicht van de uitbreiding naar Antwerpen op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats in onze provincie. Dat wordt wellicht Officenter in Geel.

“Bedrijven hebben verschillende goede redenen om deel te nemen”, benadrukt Wouter Goris. “Door te bewegen verhoog je de gezondheid van de medewerkers en verlaag je het absenteïsme. Daarnaast is er het teambuilding aspect. Samen bewegen vergroot het groepsgevoel.”

Het Fitste Bedrijf loopt in 2017 opnieuw van januari tot juni.