Het Chocoladehuis krijgt op 20-jarige leeftijd erkenning voor ambachtelijke aanpak

chocoladehuisHet Chocoladehuis uit Hoogstraten heeft het authenticiteitslabel ‘Handmade in Belgium’ (HIB) ontvangen. “Wij zijn heel blij met deze bekroning voor het feit dat we toch wel een andere aanpak hebben ten opzichte van de grote bedrijven”, zegt Gerda Aerts, die samen met haar man Steve Goetschalckx de zaak runt. Met het label erkent UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. “Het is toch wel belangrijk dat wij echt alles zelf artisanaal maken. Wij bestellen geen pralines om ze nadien dan in een doosje van ons in de winkel te zetten. De enige machines die hier gebruikt worden, zijn die om de chocolade op temperatuur te houden.”

Het Chocoladehuis bestaat in september twintig jaar. “We zitten nog steeds op dezelfde locatie, maar Het Chocoladehuis op zich is wel uitgebreid”, vertelt Gerda. “Vroeger woonden we hier ook, maar ondertussen zijn ook die ruimtes in beslag genomen door de zaak.” Naast Gerda en Steve zijn nog 3 personeelsleden actief bij Het Chocoladehuis.

Na de eerste twee Kempense HIB-labels (gisteren vermeldden we ook reeds Ambachtelijk timmerbedrijf Dirk Van Gompel) zullen er de komende maanden nog volgen. “Bedrijven en ondernemers kunnen ook zichzelf inschrijven voor het behalen van het HIB-label, maar kunnen ook genomineerd worden door collega-ondernemers, familie of klanten”, vertelt Tom Deckmyn van UNIZO Kempen. “Nadien bepaalt een jury wie effectief het HIB-label krijgt.” Inschrijven kan via de website www.unizo.be/handmadeinbelgium.