Na 16 jaar slaat zaakvoerder Jan Beeckmans een nieuwe weg in met zijn restaurants Het Bourgondisch Huis en Tafeltijd. Van een grillrestaurant worden ze omgebouwd tot een kwalitatief buffetrestaurant. “Het is tijd voor iets nieuw”, zegt hij.

16 jaar geleden introduceert Beeckmans een nieuw culinair concept in Mol. In Het Bourgondisch Huis kunnen klanten voor een vast bedrag enkele uren onbeperkt eten waarbij ze hun zelfgemaakte brochettes grillen. In het pand ernaast opent hij in 2009 Tafeltijd, waar gasten kunnen proeven van vlees- en vissoorten die door de chef worden bereid.

De jongste jaren is een duidelijke kentering aan de gang in de horeca en vinden Jan en Tine dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. “We gaan het fijner aanpakken”, kondigen ze aan. “Nog altijd een buffet maar heel luxueus. De nieuwe zaak zal duidelijk meer kwaliteit bieden met fijnere en meer afwisselende gerechten en een intiemere beleving. Een evolutie naar een hoger niveau zodat we ons duidelijker kunnen onderscheiden.”

Emotioneel moment
Zondag 27 mei valt het doek voor Het Bourgondisch Huis oude stijl. “Dat wordt voor mij een emotioneel moment”, bekent de zaakvoerder. “Ik ben toch wel gehecht aan beide zaken.” Nu al zijn de voorbereidingen aan de gang in Tafeltijd. Na 27 mei worden alle zeilen bijgezet om het nieuwe restaurant klaar te maken voor de heropening op 8 juni. De zaak krijgt dan ook een andere naam, maar die wordt pas later bekendgemaakt.