Het Atrium gooit het concept radicaal om

atriumBrasserie Het Atrium op de markt in Geel heeft het klassieke brasserieconcept compleet omgegooid en een eigen invulling gegeven aan buitenshuis eten. De kaart is veranderd, er wordt ingezet op beer & foodparing en de traditionele servetten maakten plaats voor keukenhanddoeken.

Zaakvoerder Sven Frerichs liep al langer met de plannen rond maar sinds de komst van de nieuwe chef Nicholas Delvaux geraakten die in een stroomversnelling. Afgelopen zondag konden de klanten een eerste keer kennismaken met het nieuwe Atrium.

Wapazz
“We hebben een volledig nieuwe menukaart”, vertelt zaalverantwoordelijke Kevin Borremans. “Snacks zijn gebleven, maar we hebben de kaart vooral gepimpt met nieuwe gerechten. Dat zijn bijvoorbeeld de ‘wapazz’, onze eigen benaming voor kleinere gerechten uit de wereldkeuken. Op het vlak van beer & foodparing halen we geregeld onbekende, Belgische bieren in huis waaraan we een gerecht koppelen. Om te starten is dat de Heindonker van brouwerij Weldebrouck uit Willebroek. We zijn trouwens de eerste horecazaak met het bier op vat. En sinds afgelopen zondag gebruiken we een houtskooloven om onze vlees- en visgerechten te bereiden. Daarmee zijn die veel malser en sappiger.”

Ook de inrichting van de zaak werd herdacht en details veranderd. Naast de keukenhanddoeken in plaats van servetten werden de steakmessen vervangen door koksmessen en wordt het vlees voortaan geserveerd op een houten bord. “Met deze metamorfose willen we ons onderscheiden van de andere horecazaken op de markt, die voor een stuk toch allemaal hetzelfde  brengen”, aldus nog Kevin Borremans.