Herva uit Olen, gespecialiseerd in drukwerk op groot formaat, neemt Römers Sport & Event Support uit Nederlands Limburg over. Het Nederlandse bedrijf verzorgt al 30 jaar de trailers en techniek bij evenementen en sportwedstrijden. “Door de overname kunnen we voortaan een totaalpakket in de sport- en evenementensector aanbieden”, zegt Jeroen Lerouge, general manager van Herva.

Herva werkt al jaren voor de Ronde van Vlaanderen, de Superprestige en DVV-cyclocross en wedstrijden van de Belgische wielerbond. Römer beschikt over een uitgebreid internationaal klantenbestand met namen als Amstel Gold Race, Ster ZLM Toer en de Duitse kampioenschappen. Van oorsprong is Herva bekend van zijn grootformaat drukwerk maar bouwt zijn aanbod nu verder uit naar de verhuur van trailers zoals een podiumwagen, commentaarcabines, jurytrailer en aankomstportiek.

Totaalpakket
Jeroen Lerouge: “De overname past in onze groeistrategie. We willen onze klanten – retailers, sportorganisaties en evenementenbureaus – een totaalpakket aanbieden met drukwerk, materiaalverhuur en logistieke ondersteuning op locatie.”

Begin volgend jaar neemt Herva bovendien een nieuw online platform in gebruik langs welke weg een organisator alle benodigdheden via enkele muisklikken kan bestellen. Klanten zullen elke beweging van reclame- en eventmateriaal op de voet kunnen volgen. “Zo zien ze bijvoorbeeld voor elke retailer welke in- en outstore signing er precies in de winkels hangt, wanneer ze vervangen zijn en of ze nog op voorraad liggen. Organisatoren en retailers zullen dus heel makkelijk ontwerp, print, huur en installatie zelf kunnen beheren en opvolgen”, legt CEO Sandra Hermans uit.

CEO Zef Römers van Römers Sport & Event Support is 65 jaar en wil stilaan afbouwen. “Wat ik al die jaren heb opgebouwd, krijgt een 2de leven onder Herva Sport & Event Support. Daar ben ik blij om.”

De vestiging in het Nederlandse Echt blijft verder bestaan. “De locatie in Nederland biedt ons mogelijkheden om ons internationaal meer te ontwikkelen”, aldus nog Jeroen Lerouge. Herva telt een 35-tal medewerkers.