Uitbreiding productgamma bij Hertecant Flanges doet winst exploderen

hertecantHertecant Flanges NV kende het voorbije boekjaar een enorme groei. Het realiseerde een winst van 361 320 euro tegenover 34 188 euro een jaar eerder. Het bedrijf is gelegen aan de Lossing in Westerlo en vervaardigt flensen (platte randen aan het uiteinde van een buis om deze aan elkaar te monteren met bouten en moeren) in de fabriek in Westerlo.

“De positieve vooruitgang is vooral te danken aan een uitbreiding van de productiemogelijkheden”, zegt zaakvoerder Ivan Hertecant. “Momenteel kunnen wij flenzen produceren tot 1 000 mm diameter en een gewicht tot 700 kilogram. Bij het vroegere Hertecant NV was dit beperkt tot maximaal 130 kilogram en 500 mm diameter.”

De vooruitzichten voor dit jaar zijn ook nog steeds goed. “We hebben recent geïnvesteerd in een nieuw machinecenter. Dit kan 2000mm op 1000mm voor boren aan met hardmetaalboren tot 100mm.”

Momenteel heeft Hertecant Flanges 24 werknemers in dienst. “Met de positieve resultaten en de groei bestaat de kans dat we het team in de toekomst eventueel met enkele mensen uitbreiden.”

Verwant en interessant: