Herentalse winkelstraat staat voor een grote make-over

Foto Wastiau & Co

Foto Wastiau & Co

De Herentalse winkelstraat Hofkwartier ziet er over enkele jaren compleet anders uit. Dat is het werk van Rik Wouters uit Herenthout, die met zijn onderneming ARW naam maakte in de kledingdistributie en zijn plannen toelichtte in Gazet Van Antwerpen.

De voorbije jaren kocht zijn immobedrijf W.L. Immo verschillende panden in de straat. Recent werd hij ook eigenaar van het huidige gebouw van C&A/Hema met ingangen aan de Belgiëlaan en het Hofkwartier. Dankzij een grondenruil met het stadsbestuur schuift de C&A straks op richting de Grote Markt. De bedoeling is om van de hele straatkant een mix van handelspanden en appartementen te maken.

Snelle realisatie
“We gaan zo snel mogelijk een bouwaanvraag indienen”, zegt de projectontwikkelaar. De bedoeling is om in de loop van 2016 klaar te zijn. Welke handelszaken hij in de nieuwbouw zal onderbrengen, weet hij nog niet, maar hij hoopt op een paar atypische zaken. “Ik sta open voor iedereen met een goed idée. Als er een of twee originele handelszaken komen, volgt de rest.”