Herentalse winkeliers nodigen uit tot stappen, trappen en shoppen

stappen_trappen_shoppenIn september slaan tientallen handelaars en het stadsbestuur van Herentals opnieuw de handen in mekaar voor de actie Stappen, Trappen & Shoppen. De actie moedigt hen aan om zich met de fiets of te voet naar de winkel te begeven. Dat is niet alleen gezond en goed voor het milieu maar in het stadscentrum vaak de snelste manier om ergens te komen.

Met de actie willen het stadsbestuur en de handelaars klanten aanmoedigen om de auto wat vaker te laten staan. Als beloning krijgen de deelnemers een stempel op hun spaarkaart. Met een volle stempelkaart maken ze kans op verschillende waardevolle prijzen. Dit jaar zijn er heel wat originele prijzen te winnen zoals een halsketting, een barbequepakket voor vier personen, een breipakket ter waarde van 50 euro, potjes saffraan met recepten,… Elke deelnemende handelaar geeft dit jaar minstens één prijs weg.

Week van de Mobiliteit
Van 16 tot en met 22 september vindt in Vlaanderen de Week van Mobiliteit plaats. De Week van de Mobiliteit is een warme oproep aan iedereen om de auto op stal te laten. Het stadsbestuur, de Herentalse scholen en de lokale handelaars geven alvast het goede voorbeeld. De stad neemt deel aan de Car Free Day, de scholen ondersteunen de Strapdag en de handelaars gaan voluit voor een nieuwe editie van Stappen, Trappen & Shoppen, dat loopt van 1 tot 30 september..