Herentalse couturier opent tweede zaak in Antwerpen

todb-8Thomas Op de Beeck, die een jaar geleden zijn eerste winkel in de Fraikinstraat in Herentals opende onder de naam Tod-B Tailoring, zet een stap naar de grootstad. Zaterdag 26 november opent hij een tweede zaak aan de Plantin en Moretuslei in Antwerpen. “Het was al langer het plan om een bijkomende winkel in Antwerpen te hebben en nu botste ik toevallig op een prachtig pand”, zegt de 26-jarige ondernemer.

Met Tod-B Tailoring biedt de Herentalsenaar kostuums op maat aan. Hij neemt de afmetingen, adviseert over stoffen, kleuren en afwerkingen en laat die vervolgens fabriceren in een atelier. “Ik wou in eerste instantie aftoetsen of hiervoor in de Kempen een publiek zou zijn. Dat is alleszins het geval. Maar feit is dat zoiets in een stad als Antwerpen harder leeft. Het pand in Antwerpen past volledig in het plaatje. Daar zal ik ook een veel grotere zichtbaarheid hebben en meer passage.”

Thomas Op de Beeck zal zelf de zaak in Antwerpen runnen. Die krijgt vrije openingsuren, terwijl de zaak in Herentals bijna uitsluitend op afspraak te bezoeken zal zijn. “In de praktijk maken de mensen nu sowieso al bijna altijd een afspraak”, zegt hij. Daarnaast gaat de zaakvoerder ook naar de klant thuis of op het werk indien die dat vraagt.

Eigen schoenenlijn
Naast kostuums, broeken, blazers en hemden is hij sinds kort onder de naam Tod-B Shoe Company ook gestart met een eigen schoenenlijn. “Die omvat nu 3 sneakers die zowel mooi onder een pak als onder een jeans passen. Volgende week komen de eerste geklede schoenen binnen, 2 basismodellen. De bedoeling is om die uit te breiden naar 6 of 7 modellen. In de tweede helft van volgend jaar wil ik ook starten met het volledig op maat maken van schoenen, zoals dat nu gebeurt met de kostuums. Veel klanten vragen om in hun geheel gekleed te worden en met de schoenen erbij kan ik dat nu waarmaken.”