Deze week is bij Pellegrini Design in Herentals een volle vrachtwagen met stoelen en ander vintage design voor 2 maanden vertrokken naar de set van een nieuwe Deense tv-serie. Ook ander meubilair van de bijzondere speciaalzaak komt meer en meer op filmsets terecht. “De rekwisiteurs van de productiehuizen hebben hun weg gevonden”, zegt zaakvoerder Yves Chung.

Callboys van Jan Eelen, Het Tweede Gelaat van Jan Verheyen, de nieuwe reeks Over Water van Tom Lenaerts, Vele Hemels naar het boek van Griet Op de Beeck. En dan zijn er nog producties waarvan hij de naam niet mag noemen. Alle doen ze een beroep op het bijzondere meubilair van Pellegrini Design, het bedrijf dat Yves Chung 10 jaar geleden in bijberoep startte en 4 jaar geleden zijn hoofdberoep van maakte.

Bekende klassiekers
Pellegrini Design staat bekend voor de in- en verkoop van de bekende klassiekers: Charles & Ray Eames, Le Corbusier, Arne Jacobsen, Mies van der Rohe, Bertoia, Poul Kjaerholm, enz. “Meestal zijn de interieurstukken tussen 20 en 50 jaar oud”, vertelt de zaakvoerder. “Vaak Amerikaans, vandaar dat de inkoop ook meestal vanuit Amerika verloopt. Dat gaat via contacten, mensen die spullen voor mij zoeken. Mijn zaak is een uit de hand gelopen hobby. Ik ben hier altijd al door gepassioneerd geweest.”

Vooral verkoop
Slechts een klein deel van de collectie wordt verhuurd, de meeste interieurstukken verkoopt Yves Chung. “De helft van mijn verkoop realiseer ik in Nederland. Via internet gaat het ook naar de rest van Europa. In Parijs bijvoorbeeld werk ik via andere verkopers.”

Super populair
De zaakvoerder benadrukt dat hij alleen 100% authentieke stukken verkoopt. “Er is veel namaak in de markt. Met mijn ervaring en kennis haal ik dat er zo uit. Vintage design is momenteel super populair. Het is moeilijker om goede spullen te vinden dan ze te verkopen.”

Home staging
Recent is hij samen met een collega gestart met home staging, het aankleden van panden die te koop staan. “Het idee komt van mijn collega’s in Amerika. We leggen nu hier de eerste contacten met vastgoedkantoren”, aldus nog Yves Chung.