Herentals onderzoekt zijn ondernemersvriendelijkheid

Vlnr: Marjan Vanuytsel (afdelingshoofd stadsontwikkeling), Jan Michielsen (schepen lokale economie), Gert Lathouwers en Eddy Bellens (Unizo).

Vlnr: Marjan Vanuytsel (afdelingshoofd stadsontwikkeling), Jan Michielsen (schepen lokale economie), Gert Lathouwers en Eddy Bellens (Unizo).

De stad Herentals engageert zich om deel te nemen aan de ‘gemeenteradar’. Dat is een online tool ontwikkeld door Unizo om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers na te gaan.

Via de gemeenteradar kan het Herentalse stadsbestuur zelf zijn dienstverlening aan ondernemers in kaart brengen. Dit gebeurt op basis van vier online vragenlijsten. Tegelijk bevraagt Unizo de lokale ondernemers naar hun tevredenheid. Het resultaat is een rapport met concrete actiepunten en aanbevelingen. Zo wil Unizo helpen de dienstverlening én het ondernemersklimaat in Herentals te verbeteren.

Inhaalbeweging
“Onze stad is met een grote inhaalbeweging bezig op het vlak van ondernemersbeleid”, zegt schepen Jan Michielsen. “Hiervoor doen we al een tijdje beroep op de detailhandelscoach van de provincie Antwerpen. We werven een ambtenaar lokale economie aan en zetten in op overleg met ondernemersorganisaties. De gemeenteradar past perfect in deze beleidsvisie.”

Unizo-leden die de enquête volledig invullen, worden beloond met een tapcursus aangeboden door Café Welkom in Noorderwijk. Ondernemers kunnen zich via deze website aanbieden om deel te nemen. .