In Herentals staat een groot nieuwbouw woonproject binnen de Ring in de steigers. Daarvoor slaan projectontwikkelaar Pluym-Van Loon en Heylen Vastgoed de handen in mekaar. De woonsite Zavelhof zal 42 appartementen tellen.

Projectontwikkelaar en aannemer Pluym-Van Loon uit Ravels is 4 jaar bezig geweest tussen de eerste verwerving van de gronden en vandaag. Het project Zavelhof komt aan de Zavelstraat, vlakbij het centrum, en biedt een uiteenlopende mix aan appartementen vanaf 168.000 euro.

Voor de verkoop wordt een beroep gedaan op Heylen Vastgoed, een makelaar met een specifieke nieuwbouwcel en veel plaatselijke kennis. “Dit is voor ons een zeer mooi project en een van de weinige nieuwbouwprojecten van deze omvang binnen de Herentalse Ring”, zegt zaakvoerder Johan Heylen. “En dat terwijl de vraag groot is.”

Vlotte verkoop verwacht
Het makelaarskantoor start vanaf heden met de verkoop. Afhankelijk van hoe die loopt, zullen de bouwwerkzaamheden van start gaan. “Ik verwacht een zeer vlotte verkoop”, aldus nog Johan Heylen. “In principe gaat de bouw in juni volgend jaar van start, misschien zelfs vroeger.”

Op 25 november vindt op de site een infodag plaats.