herdicoEr wordt niet langer gewerkt bij het vleesverwerkende bedrijf Herdico in Meerle. De onderneming heeft de deuren gesloten om de productie over te hevelen naar het nieuwe slachthuis Sus Campinae, dat later dit jaar de deuren opent in Oevel. De 30 werknemers kunnen daar aan de slag. Het nieuws staat vandaag in Gazet Van Antwerpen.

De sluiting en verhuizing was al afgesproken bij de samenwerking die in 2014 werd gestart met Bens NV. Door problemen met de bouw- en milieuvergunning kon die de bouw van een nieuw slachthuis in Oevel later starten, maar naar verwachting zal die vanaf 1 december operationeel zijn. “Het personeel van Herdico volgt nu een opleiding”, zegt Marcel Laeremans van Bens NV, die eraan toevoegt dat van de kalme periode in de vleessector gebruik werd gemaakt om alvast de vestiging in Meerle te sluiten.

Nieuwkomers
De site is intussen ontruimd en in delen verkocht. In de kantine opent Kinderdagverblijf ’t Bijenkorfje uit Rijkevorsel in de lente van volgend jaar een tweede vestiging waar plaats is voor 25 kindjes van 0 tot 3 jaar. Ook garage Jansen uit Meerle verhuist naar deze locatie in de loop van 2017.