Herbaroof: een kant-en-klaar groendak van Dirk Maris NV

dirk maris herbaroofDirk Maris NV uit Arendonk heeft met Herbaroof® een kant-en-klaar groendaksysteem ontwikkeld. Sedumplantjes worden in een speciaal daarvoor ontwikkelde all-in-one cassette geplant, die op hun beurt op platte of licht hellende daken kunnen worden geïnstalleerd. Die plaatsing gebeurt snel en makkelijk en kan het hele jaar door. Het Herbaroof®-systeem werd onlangs voorgesteld op de Belgian Roof Day, een vakbeurs voor dakdekkers.

“Wij denken met onze klanten mee”, zegt Nele Maris, marketing en verkoop bij Dirk Maris NV. “Die vragen een groenoplossing die direct klaar is. Zo zijn we op het idee gekomen om dit innovatieve systeem te ontwikkelen.” Daaraan ging meer dan zes jaar voorbereiding vooraf en intussen staan het concept en ook het merk helemaal op punt.

“We trekken met Herbaroof® naar de professionele sector: dakdekkers, gespecialiseerde firma’s in groendaken, (tuin)architecten, enz.”, somt Nele Maris op. Dat is voor het bedrijf deels een nieuwe wereld, want met hun Graszodenservice waren ze eerder actief in de tuinsector. “Nu zullen we ons ook op de bouwsector richten.”

100% Belgisch
Herbaroof® is een 100% Belgisch product. De sedumplanten komen uit de eigen kwekerij van Dirk Maris NV en ook de cassettes in duurzaam en recycleerbaar polypropyleen worden door een Belgische firma vervaardigd.

De ontwikkeling kadert in de toenemende belangstelling voor het milieu. Via een waterbufferingslaag in de cassette wordt hemelwater vertraagd afgegeven aan de riolering. Tegelijk zuiveren de planten de lucht en nemen ze fijn stof op. Ze zijn ook goed voor de biodiversiteit want ze lokken allerlei vlinders en andere nuttige diertjes. Een groendak biedt ook thermische en geluidsisolatie en bescherming van je dakbedekking tegen UV-straling en mechanische beschadiging.