Herbafrost zoekt nog landbouwers

Kruidenproducent Herbafrost werkt intensief samen met de landbouwers in de onmiddellijke buurt van zijn vestigingen in Hulshout en Vladslo. De onderneming sluit daartoe productie-akkoorden met de boeren om bepaalde hoeveelheden kruiden te kweken op hun eigen gronden.

Zo hebben zich in Wiekevorst een aantal landbouwers geëngageerd om voor rekening van Herbafrost basilicum te kweken. “De zandgrond uit de buurt is er heel warm. Basilicum verdraagt de vochtigheid van kleigrond niet”, zegt directeur Peter Van Asten. “We zoeken daarom effectief nog een aantal landbouwers dat met ons wil samenwerken.

Herbafrost oogst elk seizoen zo’n 6000 ton verse kruiden. Ze worden na de oogst zo snel mogelijk verwerkt. Daarom is de onmiddellijke nabijheid van de velden bij de fabrieken belangrijk. Door de snelle verwerking kunnen de kruiden hun maximale smaak, kleur en vitamines behouden.

De groep werkt met zijn fabrieken in Hulshout en Vladslo voor de voedingsindustrie en de catering. Herbafrost stelt zo’n 40 mensen tewerk.