In het ziekenhuis in Genk is ondernemer Henk Mariën op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was eigenaar van machineconstructeur Arodo uit Arendonk en bouwde het bedrijf in 25 jaar uit tot een onderneming met meer dan 100 werknemers. Donderdag vindt op het bedrijf zelf een herdenkingsplechtigheid plaats.

Henk Mariën was in het ziekenhuis opgenomen voor een operatie. “Hij was met een gezond gevoel het ziekenhuis binnen gegaan, maar er traden complicaties op en die werden fataal”, vertelt general manager van Arodo Marianne Fiers.

Arodo bouwt klantspecifieke verpakkingsmachines zoals vullijnen, palletisers en rekhoesinstallaties voor de bouw, chemie, humane en dierenvoeding, enz. Het hoofdkantoor bevindt zich op de bedrijvenzone Hoge Mauw in Arendonk. Daarnaast zijn er verkoopkantoren en agentschappen in Duitsland, Denemarken, Polen, Oostenrijk, Turkije en Roemenië. In India produceert Arodo binnen een joint-venture met een lokaal bedrijf.

Volle bak bezig
“Henk was nog altijd volle bak bezig voor het bedrijf”, zegt Marianne Fiers, die 3 jaar geleden in dienst kwam. “Hij reisde de hele wereld door om potentiële klanten te bezoeken. Dat heeft hij altijd gedaan. Hij was meer onderweg dan op het bedrijf.” Zijn dochter Nicole werkt bij Arodo, zijn zoon Jules leidt het poedercoatingbedrijf Allco, dat tegenover ligt.

“We blijven Henk herinneren als iemand die het liefst onder de mensen was, één onder allen”, aldus nog de general manager. “Hij hechtte veel belang aan loyaliteit jegens mekaar. Nooit zou hij wakker hebben gelegen van een technisch probleem, maar menselijke relaties kwamen op de eerste plaats. En daarnaast was hij natuurlijk een heel ondernemend iemand.”

In de machinehal van het bedrijf vindt donderdag 16 februari om 10.30 uur een plechtigheid plaats waarop de medewerkers en relaties zijn uitgenodigd om afscheid te nemen.