hendrickx-feestenCateringbedrijf & creatieve totaalorganisator Hendrickx Feesten uit Oud-Turnhout heeft een bedrijfsperceel gekocht op de KMO-zone Kemelbeek in Tielen. Midden volgend jaar wil het er starten met een nieuwbouw. “5 jaar na de overname betekent dit een volgende stap in de uitbouw van ons bedrijf”, zeggen zaakvoerders Kristof Keuppens en Ken Smets.

“We hebben de omgekeerde weg gevolgd”, vertelt Kristof Keuppens. “In eerste instantie hebben we onze behoeften geïnventariseerd en daarvan een plan laten tekenen. Hiermee zijn we naar IOK getrokken. Die heeft uiteindelijk een groot terrein in 3 stukken gedeeld, waarvan wij er 1 hebben gekocht.”

Op een terrein van 2.500 m2 bouwt Hendrickx Feesten een nieuwbouw van 1.600m2 waarin plaats is voor een aparte koud en warm atelier, een ambachtelijke bakkerij en voldoende ruimte voor de stockage van feest- en decoratiematerialen. Daarvoor wordt momenteel extern gehuurd. Tegelijk komt er een demokeuken voor de ontvangst van klanten en het geven van kookdemonstraties.

Duurzaam project
“We willen een duurzaam project”, gaat Kristof Keuppens verder. “Op dit moment laten we een studie uitvoeren naar het gebruik van regenwater voor de industriële vaatwasser. Nadien willen we dat hete water aanwenden voor de verwarming. Dergelijke studies vragen allemaal wat tijd.” Na de start van de bouwwerkzaamheden in de zomer van 2017 wil Hendrickx Feesten een jaar later verhuizen.

De onderneming stelt dagelijks 8 mensen tewerk en doet een beroep op een 30-tal losse medewerkers. De cateraar levert bij een aantal vaste partnerlocaties en wordt gevraagd voor belangrijke bedrijfsevents zoals de komende Réveillon van Voka-Kempen en de Nocturne van de Kempen van Etion. “Ook huwelijks- en communiefeesten blijven een belangrijk deel van onze activiteiten uitmaken”, aldus nog Kristof Keuppens.