Hendrickx Feesten kookt voor Kiss, Scorpions en Motörhead

graspopVan 19 tot 21 juni vindt in Dessel de twintigste editie plaats van Graspop Metal Meeting met headliners als Kiss, Scorpions, Motörhead, Alice Cooper en Judas Priest. Hendrickx Feesten uit Oud-Turnhout zal ervoor zorgen dat de magen van de ruige rockers op een meer dan behoorlijke wijze worden gevuld. “We hebben alle 120 riders van de bands uitgeplozen en opvallend is dat 70% van de vragen betrekking hebben op bio, puur en vegetarisch. Niet meteen wat je zou verwachten van dit soort muziekmakers”, zegt Kristof Keuppens van Hendrickx Feesten.

Voor het Oud-Turnhoutse cateringbedrijf wordt het de eerste opdracht op een festival. “We hebben de vraag gekregen vanuit de organisatie of we voor de artiestencatering konden zorgen. Wanneer we vernamen dat we creatief konden zijn en werken met topproducten, dan hebben we ja gezegd, ook omdat we een meerwaarde kunnen leveren.”

Wit-zwartcontrast
Hendrickx Feesten zal voor de artiesten en hun gevolg dagelijks 150 ontbijten, 250 lunches en 350 diners bereiden. Die worden geserveerd in buffetvorm in het artiestenrestaurant, met plaats voor een 100-tal personen en ook met een sfeervol terras. Als contrast met het zwart uit de metalwereld koos de cateraar voor licht meubilair en een wit vurenhouten buffetmeubel met een zinken bovenblad.

“De meeste bands komen in het restaurant eten. Een aantal headliners krijgt zijn eten in hun loge opgediend”, aldus Kristof Keuppens. “Hiervoor zetten we een aparte dienstverlening op. We zullen hun eten serveren op het tijdstip dat zij aangeven.” Of ze zich aan allerlei grillen mogen verwachten? “Vanuit de organisatie is ons verteld dat 80% op voorhand bekend is, maar dat het kan zijn dat er onverwachte vragen komen. Vorig jaar vroeg iemand van de headliners bijvoorbeeld een currylinzensoep. We zijn hierop voorbereid. Enkele lokale leveranciers staan 24 uur op 24 paraat om ons uit de nood te helpen. We hebben runners voorzien om snel dingen te gaan ophalen.”

Hendrickx Feesten heeft die dagen een keukenbrigade van drie en een zaalbrigade van vier mensen aan het werk. Voor de coördinatie tussen de organisatie en de cateraar wordt een beroep gedaan op The Operational Agency, het bedrijfje van Kristel Moons.