De voorbije maand januari werden in het arrondissement Turnhout 16 bedrijven failliet verklaard. In januari 2017 waren er dat nog 34, of een daling van 53%. De Kempense cijfers volgen de Vlaamse trend, zo blijkt uit het maandrapport van handelsinformatiekantoor Graydon Belgium.

De daling doet zich trouwens voor in heel de provincie Antwerpen. Waren er in januari 2017 nog 159 faillissementen op provinciaal niveau, dan daalt het cijfer nu naar 110.

Op Vlaams niveau was er een stijging van het aantal faillissementen in West-Vlaanderen en Limburg tegenover januari vorig jaar. Samen met de provincie Antwerpen laat ook Oost-Vlaanderen een sterke daling noteren.

In elke Waalse provincie was op uitzondering van Henegouwen een stijging ten opzichte van januari 2017. In Waals-Brabant noteerden ze zelfs de zwaarste januarimaand ooit. Ook het Brussels gewest scoorde slecht met een stijging van 61%. De cijfers voor Wallonië en Brussel maken dat we op nationaal niveau een stijging krijgen van 890 naar 945 falingen dit jaar.