‘Heeren & Hillewaere’ heet voortaan ‘Hillewaere Groep’

roel druytsVastgoed- en verzekeringsbedrijf ‘Heeren & Hillewaere’ heet vanaf 15 januari ‘Hillewaere Groep’. “De vlag dekte niet langer de lading. En als de lading verandert, passen we graag ook de vlag aan”, zegt Roel Druyts, gedelegeerd bestuurder van Hillewaere Groep.

Roel Druyts: “De nieuwe naam weerspiegelt het feit dat wij al enkele jaren de enige aandeelhouder zijn van de vastgoed- en verzekeringskantoren. Door de naamsverandering kiezen wij duidelijk voor een onderscheid tussen alles wat te maken heeft met bemiddeling: vastgoed, verzekeringen en financiële diensten die vanaf nu worden ondergebracht in Hillewaere Groep. Mathé Heeren zal de naam ‘Heeren’ verder in de markt positioneren voor alles wat met projectontwikkeling te maken heeft.”

Fors gegroeid
Zeven jaar geleden fuseerden de makelaarskantoren Heeren (van Peter Heeren) en Hillewaere Makelaars, dat in 2002 werd opgericht door Roel Druyts en zijn echtgenote Christine. Gaandeweg namen deze laatste de volledige aandelen over. “Onze activiteiten zijn de jongste jaren sterk uitgebreid”, aldus Druyts. “We openen binnenkort een zesde vastgoedkantoor, hebben een aparte afdeling ‘beleggingsvastgoed’, deden enkele overnames van verzekeringsportefeuilles en richtten een volmachtbedrijf op in Nederland waarmee we zelf verzekeringsproducten ontwikkelen en verdelen in de hele Benelux. Dit alles deed de omvang van het bedrijf fors toenemen. In 2007 werkten we met 14 medewerkers, vandaag telt ons bedrijf meer dan 40 medewerkers in België en 10 in Nederland.”

Heeren en Hillewaere blijven in de toekomst samenwerken, waarbij Heeren als ontwikkelaar klant is bij makelaarskantoor Hillewaere. “In januari starten wij bijvoorbeeld met de verkoop van de eerste fase appartementen op de Turnova-site in Turnhout die Heeren Group ontwikkelt”, aldus Roel Druyts.

Hillewaere Groep heeft momenteel vijf vastgoed- en twee verzekeringskantoren. Binnenkort starten ze met een derde pijler: Hillewaere Finance.