Heb jij het beste businessidee om de klimaatverandering tegen te gaan?

climatelaunchpadVITO uit Mol gaat namens België op zoek naar het beste cleantech-idee in het kader van het Europese ClimateLaunchpad 2015. Alle inzendingen worden beoordeeld op hun impact op klimaatverandering, hun groeipotentieel en hun vaardigheden en enthousiasme. De oproep richt zich tot studenten, start-ups, ondernemers, onderzoekers en werknemers die dromen van een eigen zaak. De wedstrijd wordt tegelijk in 23 landen georganiseerd.

Een tweedaagse business bootcamp en een reeks van coaching sessies bereiden de deelnemers voor op de landenfinale waar ze hun businessplan zullen voorstellen aan een professionele jury. De drie finalisten van elk land nemen deel aan de Europese finale in september in Nederland. In de halve finale zullen 8 teams geselecteerd worden, waarna ze mogen deelnemen aan het Climate-KIC Accelerator programma, de real-life business school gericht op het ontwikkelen en commercialiseren van cleantech-start-ups. De uiteindelijke winnaar van de Europese finale ontvangt ook een geldprijs ter waarde van € 10.000, de runner-up ontvangt € 5.000 en het idee met de derde plaats ontvangt € 2.500.

Grote opportuniteiten
Frans Nauta, adjunct-directeur Ondernemerschap bij Climate-KIC: “We zien grote opportuniteiten voor innovatieve bedrijven om klimaatverandering te bestrijden. Deze wedstrijd helpt om de beste ideeën te verzamelen en verbindt mensen in het pan-Europees Climate-KIC netwerk van ondernemers, universiteiten, bedrijven en investeerders. Samen geven we vorm aan de wereld van de volgende economie.”

De inschrijvingen lopen tot 20 april via deze link.