Ying Ying Travel uit Geel pakt uit met een nieuw reisconcept dat uniek is in Vlaanderen. Reisondernemer Mario Steurs nodigt mensen met een chronische aandoening uit voor een Health Tour naar Mongolië. Het idee daarvoor kwam uit een eigen ervaring.

“Ik had zelf last van psoriasis en op aanraden van onze lokale gids Nomin heb ik me enkele dagen teruggetrokken in de Mongoolse natuur”, vertelt Mario Steurs, de zich met zijn reisbureau Ying Ying Travel specialiseert in reizen naar China en Mongolië. Het land staat bekend voor zijn stressvrije omgeving, natuurlijk voedsel en organische accommodaties. “Dit, samen met inzichten in de oorzaak van psoriasis en advies hoe je die kunt aanpakken, hebben ervoor gezorgd dat de huidziekte vandaag sterk is verbeterd.”

Beter onder controle
“Er bestaan heel wat verschillende auto-immuunziektes met vaak dezelfde hoofdoorzaak, enkel de symptomen verschillen”, weet Nomin Gantumur, Mongoolse gids en ervaringsdeskundige. “Door inzicht te krijgen in het waarom van de klachten en meer één te worden met de natuur, kunnen allerhande ziektes beter onder controle worden gehouden.”

De nieuwe Health Tour kadert binnen de privé- en groepsreizen van Ying Ying Travel. “Een health tour naar Mongolië richt zich tot mensen die kampen met aandoeningen als astma, artrose, reuma, eczeem, psoriasis of een depressie. Tijdens de 14-daagse begeleide reis worden de reizigers vergezeld door een dokter in alternatieve genezingswijzen”, aldus nog Mario Steurs. Vandaag kan de reis al worden geboekt op individuele basis. Vanaf 2019 worden ook groepsreizen opgezet.

Mario Steurs stelt het concept voor tijdens de komende vakantiebeurzen van Antwerpen en Brussel.