Het in november vorig jaar opgerichte Health & Care Network Kempen krijgt een voltijdse coördinator. Dat heeft gedeputeerde van Welzijn Peter Bellens bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de Unizo Starter van het Jaar in Arendonk. De provincie Antwerpen betaalt die en heeft er een budget van 110.000 euro voor vrijgemaakt.

“De coördinator moet de verbinding leggen tussen bedrijven, kennisinstellingen en de overheid”, legt Bellens uit. “Hij moet in de regio op zoek gaan naar innovaties in de zorgsector en helpen bij de vermarkting ervan, want daar ligt dikwijls het probleem. In dat verband stellen we vast dat 95% van de KMO’s niet worden toegeleid naar Europese, Vlaamse of provinciale middelen, terwijl die vaak voor het grijpen liggen.”

Innovatiefonds
De zorgcoördinator krijgt een stek bij Thomas More in Geel, maar het is de provincie die het loon betaalt. Die trekt voor het project het eerste jaar 60.000 en het tweede jaar 50.000 euro uit. Daarnaast richtte het provinciebestuur een Zorginnovatiefonds ter waarde van 1,8 miljoen euro op waarmee het toepassingen in zorginnovatie wil ondersteunen.

“Momenteel wordt de vacature voor de coördinator omschreven en dan wordt die opengesteld”, duidt Peter Bellens. “De bedoeling is dat hij of zij over 3 maanden bezig is.” De coördinator zal worden aangestuurd door de stuurgroep van het Health & Care Network Kempen. Het netwerk heeft tot doel om de streek internationaal op de kaart te zetten op het vlak van innovatie zorg en extra tewerkstelling te creëren in de sector.