Harzé-Van Est recycleert oude metalen

De snelle stijging van de grondstoffenprijzen heeft ook voordelen. Zeker voor een recyclagebedrijf als Harzé-Van Est uit Herentals. Het “Thomaske” zoals de onderneming in de brede regio nog altijd genoegzaam genoemd wordt betaalt al zijn klanten voor de aangevoerde metalen. Dat zullen ze in Herentals geweten hebben want in het containerpark moet je zelfs betalen om je afgedankte ijskast of diepvriezer achter te laten.

Harzé-Van Est is in drie generaties uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming. Sus Harzé, de kleinzoon van de stichter van het bedrijf heeft de onderneming samen met zijn echtgenote Hilde Hanselaer uitgebouwd tot een bekend inzamelpunt voor oude metalen. Harzé-Van Est is tevens een specialist op het vlak van de depollutie van autowrakken en is tevens een partner voor Recupel, PVCcyle en Val-i-pac. Bij Harzé-Van Est worden oude toestellen en machines op die manier ontmanteld en de grondstoffen ervan gerecupereerd.

Grootvader Harzé ging destijds nog op stap met paard en kar om metalen op te halen. In al die jaren is Harzé-Van Est ondertussen op een terrein van nu al 2,5 hectaren uitgerust met moderne weegbruggen, vorkliften en kranen. “Het gaat nog altijd vooruit” geeft Sus Harrzé aan.” “We volgen ondertussen de wetgeving op en passen ons voortdurend aan”, zegt Hilde Hanselaer.

Bij Harzé-Van Est werken vandaag 10 man.