Harzé-J.Van Est bekroond met TRUCKVEILIG-label

Harzé-J.Van Est uit Herentals werd eind vorige week bekroond met het TRUCKVEILIG-label. Het gaat om een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Crevits en de Vlaamse overheid. 

Harvé-J.Van Est is een groot- en kleinhandel in oude metalen en schroot. Daarnaast is het bedrijf ook depolutiecentrum voor autowrakken en inzamelpunt voor Recupel. Zowel particulieren als kleine en grote bedrijven behoren tot de klantenportefeuille. Harvé-J.Van Est beschikt op haar bedrijventerrein van 2,5 hectaren over een 60-tonsweegbrug en een 3-tonsweegbrug en verschillende vorkliften en hydraulische kranen. Een radioactiviteitsdetectiepoort moet ervoor zorgen dat er geen radioactief afval in het milieu terecht komt. Het bedrijf draagt het milieu en veiligheid hoog in het vaandel.

Harzé-J.Van Est  kreeg, samen met twee andere bedrijven, het TRUCKVEILIG-charter met een speciale eervolle vermelding vanwege hun bijzonder engagement.

Het TRUCKVEILIG-charter  ondersteunt transportbedrijven en vrachtwagenbestuurders die zich inzetten voor veiliger verkeer. Wie het TRUCKVEILIG-charter tekent, engageert zich om minimaal zeven zelfgekozen actiepunten na te komen

De TRUCKVEILIG-labels werden toegekend na een online evaluatie bij de ondertekenaars. Die moesten zelf aangeven en motiveren in welke mate ze zich hebben ingezet om hun engagementen werkelijk na te komen. De resultaten werden beoordeeld door een onafhankelijke jury onder leiding van de VSV. In totaal ontvingen 52 transportbedrijven en 1.064 vrachtwagenbestuurders  het TRUCKVEILIG-label  tijdens de jaarlijkse Transport & Logistics Awards.

Verwant en interessant: