hapfestivalDe nieuwe onderneming HAPevents van Jelte Lambaerts en Bjorn Swennen heeft zijn start niet gemist. Dit weekend sluit het bedrijf uit Herentals in eigen stad zijn succesvolle zomertoer af die in totaal een kwart miljoen bezoekers op de been bracht. Het HAP foodtruck festival was de voorbije maanden te gast in 17 gemeenten over heel Vlaanderen, van Tongeren tot Bredene.

HAPevents organiseert sinds 6 mei een foodtruck roadshow door Vlaanderen. Elk weekend waren de Vlaamse en ook Nederlandse foodtrucks te gast in een andere stad, telkens in een park. “HAPfestival is een parkconcept waarbij we in elke gaststad een gratis toegankelijk tuinfeest in een centraal park brengen”, legt city coördinator Danny Vermeijen uit.

194 foodtrucks
“Maar liefst 194 foodtrucks hadden zich voor deze zomertoer aangemeld, waarbij we telkens een mix maakten van lokale en bovenlokale foodtruckers.” Het concept bestaat verder uit kinderanimatie, (live) muziek en lekker eten en drinken. Niet uit plastic bekers, want het HAPfestival houdt niet van wegwerp. Uitzonderlijk vindt dit weekend het festival op de Markt in Herentals plaats omdat er werkzaamheden in het stadspark plaatsvinden.

Nu al staat vast dat er een vervolg komt. “We hebben voor volgend jaar al aanvragen binnen van meer dan 20 steden en gemeenten”, zegt Danny Vermeijen. “De kans is dus groot dat we voor de zomertoer volgend jaar nog gaan uitbreiden. Intussen is ook de vraag gekomen naar een wintereditie. Daarover lopen momenteel gesprekken.”