Handelsbeurs Turnhout failliet verklaard

havoDe handels- en voedingsbeurs van Turnhout stopt ermee. De vzw heeft de boeken neergelegd en is door de handelsrechtbank failliet verklaard. De organisatoren zijn er het hart van in.

De jaarlijkse beurs van Turnhout was een monument. Reeds meer dan 63 jaar kwamen duizenden Kempenaars afgezakt naar de Parking Snellaert waar ze in een lekkere sfeer langs de tientallen stands van voornamelijk regionale winkels en bedrijven konden slenteren. Sinds enkele jaren was de belangstelling voor de beurs aan het dalen. Bij de laatste editie waren er nog hooguit 7000 trouwe bezoekers. Dit leek het einde want volgens de organisatoren zijn oa. de stookkosten ondertussen zo hoog opgelopen dat de verliezen zich begonnen op te stapelen. Vandaar de pijnlijke beslissing om de boeken neer te leggen.

In de rand van het faillissement hebben de organisatoren van de beurs ook besloten om te stoppen met het al even populaire schlagerfestival. Er waren nog hooguit 350 kaarten verkocht. Ook dat is veel te weinig om vol te houden. Wie al een kaart in zijn bezit heeft wordt terugbetaald.

De rechter-commissaris Herman Van Brecht heeft de advocaten Ria Piedfort en Petra Willems aangesteld als curatoren.

Verwant en interessant: