Handelaars uit Beerse doen oproep naar nieuwe collega’s

handelaars BeerseDe handelaars uit het centrum van Beerse roepen ondernemers op om zich in hun gemeente te vestigen. Ze doen dat bij monde van de plaatselijke Unizo-afdeling. “Momenteel staat een 5-tal handelspanden leeg. Beerse is een goede gemeente om zaken te doen”, benadrukt Lili Jansen van Unizo-Beerse, die zelf een zaak runt in het centrum.

“Tijdens onze recentste vergadering kwam het thema van de dorpskernversterking aan bod”, legt Lili Jansen uit. “We beslisten om een oproep te lanceren naar nieuwe handelaars. Hier en daar zijn er wat lege gaten in de centrumstraten en die willen we weer opvullen.” Concreet denken de handelaars aan een herenkledingzaak, een gordijnenwinkel en parfumerie want die zijn er momenteel niet meer.

Levendige gemeente
Beerse heeft volgens de Unizo-afdeling verschillende troeven. “Alle winkels in het centrum zijn goed met elkaar verbonden, op wandelafstand van het Kerkplein en met de nodige horeca erbij ook keuze genoeg om als tussenstop of na het winkelen een hapje of een drankje te nuttigen. We organiseren een braderij, je kan deelnemen aan de gemeentelijke cadeaubon en de Beerse Box. Beerse is een levendige en aantrekkelijke gemeente.”