Haeck neem licentie van failliete Hegro Frimat over

hegroHaeck Horecaservice uit Geel heeft de licentie overgenomen van Hegro Frimat uit Waregem, dat enkele weken geleden failliet werd verklaard, voor de verdeling van de Hegro-frituurinstallaties in een groot deel van België. “We willen tussen dit en drie jaar Belgisch marktleider zijn”, zegt zaakvoerder Jerry Haeck.

“We waren al langer in onderhandeling met Hegro Frimat voor de licentie in Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen”, legt Jerry Haeck uit. “Maar we merkten gaandeweg dat de firma in slechte financiële papieren zat, hoewel ze jaarlijks 80 tot 90 bakwanden verkocht, wat echt veel is. We zijn dan met de fabrikant in Nederland gaan babbelen. Op het moment dat Frimat failliet is verklaard, hebben wij de licentie voor heel België, behalve de provincies West-Vlaanderen en Luxemburg, overgenomen via de Nederlandse fabrikant.”

Haeck Horecaservice nam twee technici en twee verkopers over van Hegro Frimat en biedt de installaties sinds vorige donderdag te koop aan. “Sindsdien verkochten we er al zeven”, zegt de zaakvoerder, die de ambitie koestert om straks Belgisch marktleider te worden.

Fornuis Oud Sluis verkocht
Het Geelse bedrijf kwam onlangs al in het nieuws omdat het het vroegere fornuis van Sergio Herman in zijn restauarant Oud Sluis in de showroom had staan. Dat is inmiddels verkocht. “Aan een zaak aan de kust die dringend een nieuw fornuis nodig had. Welke zaak dat is, weet ik niet. De vraag is gekomen via de fabrikant Ben Martin”, aldus Jerry Haeck.