H3 staat symbool voor restyling Hermans, Hout en Habitat

HNa tien succesvolle jaren Hermans Hout en Habitat werd het volgens zaakvoerder Jan Hermans hoog tijd om het logo en de huisstijl grondig op te frissen. “De tijd was rijp om de hele huisstijl kritisch te herbekijken en de juiste bijsturingen te maken”, zegt Jan Hermans. De specialist in houtskeletbouw uit Westerlo wil zich als bedrijf voorstellen als een energiezuinige en professionele speler. Voor de restyling deed het bedrijf een beroep op het Geelse communicatiebureau Aroma Communicatie. “Het eerste, verkennende gesprek met de mensen van Aroma Communicatie resulteerde in een fijne samenwerking met verhoopt resultaat”, blikt Jan Hermans terug. “Het gevoel en de ideeën zaten juist. Dat maakte het tot een geslaagd traject.”

H3-gevelreclameVan logo en huisstijl, drukwerk, gevelbelettering tot website: Aroma Communicatie uit Geel nam de complete communicatie-mix voor haar rekening. “Het nieuwe logo verwijst overduidelijk naar de 3 H’s die in de naam van het bedrijf voorkomen”, verklaart Aroma-zaakvoerder Roel Biesemans. “Meteen valt ook de structuur van een typische houtskeletbouw op in de weergave van de letters. Aangezien Hermans Hout & Habitat resoluut kiest voor bio-ecologisch materiaal en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, is geopteerd voor natuur- en aardetinten zoals donkergroen, bruin en oker. Het lettertype (Abadi MT Condensed Light – Regular) is tijdloos, maar is tegelijkertijd mee met de tijd, net zoals de betreffende houtconstructies. Alle elementen samen zorgen voor veel (hout)structuur en een sterk verhaal.”

Aroma Communicatie ging nog een stapje verder met het logo en de afgeleide huisstijl als startpunt. “De huisstijl werd meteen toegepast en resulteerde in velerlei drukwerk (naamkaartje, envelop, briefhoofd, notitieblok,…), gevelbelettering, een werfdoek en een sterke website.” Het H3-Bouwteam bestaat uit een twaalftal mensen, waaronder zowel tekenaars en projectleiders, als timmermannen. Het Kempens bedrijf werd in 2003 door Jan Hermans zelf opgericht.