H & L Productions draait voluit

In een eerder artikel is aangegeven dat Polproduct Belgium N.V. zijn productie-eenheid overbracht van Meerle naar Rijkevorsel. Mevrouw Lut Fransen gaf hierbij enkele verkeerde feiten.

Krijn  Heijboer nam eind jaren negentig de productie-activiteit over van Polproduct Belgium N.V. In 2008 heeft H & L Productions ook de commerciële activiteiten overgenomen van Polproduct.

De snelle expansie van het bedrijf is het werk van Krijn Heijboer. Hierdoor werd de accommodatie aan de Voort in Meerle te klein. H & L Productions N.V. (volledig eigendom van Krijn Heijboer) moest toen op zoek naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in Rijkevorsel. Het pand is door H & L volledig gerenoveerd en aangepast aan de normen die tegenwoordig vereist zijn. Al onze medewerkers (14 in totaal) verhuisden allemaal mee.

H & L is gespecialiseerd in de verwerking van vers en diepvries fruit naar purees. Deze purees worden gebruikt voor o.a. de jam-, frisdrank- en yoghurt productie. Deze firma heeft ook vele klanten in het buitenland. De grondstoffen werden voornamelijk ingevoerd vanuit Polen, maar de laatste jaren komen er ook goederen uit andere Oost-Europese landen. Vanuit Canada voert deze firma zijn bosbessen in.

In de volgende jaren hoopt H & L zijn productie te kunnen verhogen van 10.000 ton naar 15.000 ton.