RGB-LED Lighting Technologies uit Mol heeft zijn grootste contract in de transport sector beet. Voor H.Essers, 1 van de meest toonaangevende transport- en logisitieke bedrijven in Europa, zal het alle buitenterreinen omzetten naar ledverlichting. Een eerste site in Winterslag is net klaar.

“Voor elk terrein dient een precieze lichtcalculatie te worden uitgewerkt”, vertelt Sam Peys, zaakvoerder van RGB-LED Lighting Technologies. “Onze specialiteit is de industriële sector. Zo zijn we o.a. ook een vaste partner van wereldspeler Aperam. Voor de professionele klanten hebben we een breed gamma krachtige ledstralers met verschillende vermogens en stralingshoeken die op maat van het project worden samengesteld. Dit in combinatie met 10 jaar garantie overtuigde H.Essers om voor ons te kiezen.”

In 2 jaar terugverdiend
Per site wordt nauw samengewerkt tussen beide bedrijven voor een optimale relighting met led. Dat resulteert in een lager aantal armaturen, meer licht en toch een daling in verbruikt. En dat allemaal conform de Europese normering voor de sector. Met het project bespaart H.Essers op jaarbasis 200.000kWh aan elektriciteit en het heeft een terugverdientijd van 2 jaar.

“Momenteel hebben we 147.000m2 van de 975.000m2 magazijn voorzien van nieuwe buitenverlichting”, aldus nog Sam Peys. “Dit jaar gaan nog 2 andere sites in uitvoering.”