Guy Martens gaat Voka Kempen Noord leiden

martensGuy Martens is Ronny Bols opgevolgd als voorzitter van de werkgeversorganisatie Voka Kempen Noord. Het engagement van Guy Martens is vooral geïnspireerd op de werking van de lokale ondernemersnetwerken (LON’s).

De integratie van ondernemingen in hun onmiddellijke omgeving is uiterst belangrijk. Het gaat dan niet enkel om de contacten met de bedrijven uit de buurt maar ook om de lijnen naar de gemeentelijke overheden en de scholen bv. Een onderneming die zich in dit opzicht kan profileren is een bedrijf dat ook strategische objectieven kan vooropzetten. “De LON’s hebben altijd een prominente plaats ingenomen in de werking van Voka Kempen en dat gaat alleen maar toenemen”, zegt Jan Hendrickx, de directeur van Voka Kempen.

Tijdens de traditionele nieuwjaarsdrink van Voka Kempen Noord droeg Ronny Bols, de gedelegeerd bestuurder van de groep Eribel het voorzitterschap van de LON over aan Guy Martens. Het gaat dan om de contacten met de gemeentes Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Baarle-Hertog.

Guy Martens: “Ik wil in dit opzicht de lokale werking van Voka Kempen sterker verankeren in de Noorderkempen. Het succes van ondenemingen wordt nog altijd mee bepaald door onze nabije omgeving. Wij organiseren netwerkactiviteiten maar ook initiatieven als bedrijventerreinmanagement. We doen zaken met elkaar maar we weten elkaar ook te vinden in minder evidente omstandigheden. Wij zijn er daarnaast ook om de belangen van onze ondernemingen te verdedigen, om ervoor te zorgen dat onze onmiddellijke omgeving rekening houdt met onze uitdagingen. En die zijn vandaag niet klein.”

Guy Martens leidt Martens Glasindustrie, een producent uit Meer van glazen binnendeuren, douchedeuren, gelakt glas en ander hedendaags stijlvol interieurglas. Naast productie doet het bedrijf ook aan montage. Martens Glasindustrie heeft showrooms in Meer, Deurne en Turnhout.