Guenther Bakeries onthult alles over hamburgerbroodjes

Guenther bakeriesDe producenten van McDonald’s België vertelden op woensdag 23 april tijdens de allereerste Open Markt in Turnhout hun verhaal: hoe selecteren zij hun kwaliteitsingrediënten, welke kwaliteitscontroles worden er gevoerd en hoe gaat een productieproces in zijn werk. Guenther Bakeries uit Olen was één van die producenten.

„Guenther Bakeries produceert alle broodjes voor McDonalds. Wij beschikken over alle productielijnen om al die uiteenlopende broodjes voor McDonalds te maken: van de klassieke hamburgerbroodjes tot de sesambroodjes voor de Big Mac. Elke dag rollen er 1,2 miljoen broodjes van de band. In Olen worden de hamburgerbroodjes gemaakt zoals je thuis brood bakt: het deeg, bestaande uit bloem, gist, water en een snuifje zout, wordt bij ons gemengd en gekneed. Dan laten we de broodjes rijzen, worden ze gebakken en weer afgekoeld. Uiteindelijk worden ze diepgevroren en vanuit Olen door distributiebedrijf Havi Logistics, vlak naast ons bedrijf, verdeeld naar alle McDonalds-filialen,” vertelt Bayonta Kolgen, supply chain manager.

„Het initiatief van de Open Markten is een organisatie van McDonalds in samenwerking met haar producenten. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar correcte en transparante informatie over wat ze eten: over voedingsmiddelen in het algemeen en de manier waarop het geproduceerd, verwerkt en bereid wordt. Net daarom organiseert McDonald’s België samen met haar producenten de Open Markten”, legt Patrick Dillen, franchisenemer in Turnhout, uit.

Elke dag rollen er 1,2 miljoen broodjes voor McDonalds van de band.

Elke Open Markt bestaat uit zes kramen, één voor elke van volgende producten: groenten, vlees, brood, aardappelen, fruit en zuivelproducten. Deze kramen hebben een informatief doel voor de consumenten, maar ook een educatief doel voor kinderen. Er valt van alles te beleven. Tijdens een keukenbezoek aan het McDonald’s restaurant aan de Parklaan in Turnhout konden de bezoekers de weg volgen die de producten afleggen in het restaurant en ontdekken hoe burgers bereid worden, welke regels en procedures in de keuken gelden.