De verhuurder van mobiel sanitair GSV Verhuur uit Dessel komt aan de vooravond van het nieuwe festivalseizoen met een nieuwigheid: de Urin8. Een urinoir met 8 plaatsen die het mannelijk plassen net iets exclusiever maakt. Inclusief uitzicht op een saxofoon spelende schoonheid.

Gedaan met de klassieke grijze plaspaal op events en festivals. Tenminste, er is nu een alternatief. “Sinds een 4-tal jaar hebben we vacuümtoiletten in ons gamma, met 3 zittoiletten in een unit. Ze verbruiken vooral veel minder water dan de klassieke toiletwagen”, vertelt zaakvoerder Sim Helsen van GSV Verhuur. “Daarop zijn we verder gaan denken voor een mannelijke variant.”

Makkelijk stapelen
De Urin8 biedt op hetzelfde moment plaats aan 8 mannen: 4 aan elke kant. De luxe urinoir is uitgerust met ledverlichting, een waterbesparend spoelsysteem met interval en afvoer naar de riolering. Of hij kan stand-alone worden gebruikt en dan heeft hij een reservoir van 700 liter. Om te starten heeft GSV Verhuur er nu 10 in het assortiment. Het gaat om een volledig eigen creatie.

“Hij kan makkelijk worden gekoppeld aan een vacuümtoilet en de afmeting van de unit is ook net even groot. Dat stapelt makkelijk op de vrachtwagen. Ook onze kassa’s met 2 ramen en de draaihekkens zijn precies even groot”, aldus nog Sim Helsen.

Vorige week op Gladiolen stond er eentje bij de VIP-ruimte. De volgende klant is Rock Werchter, waar verschillende Urin8s beschikbaar zullen zijn voor het grote publiek. “We zijn nog niet echt begonnen met de promotie”, vertelt Sim Helsen. “Maar de reacties zijn goed en de verwachtingen hoog.”

GSV Verhuur is de komende zomer actief op vele grote festivals met naast Rock Werchter: Graspop, Tomorrowland, Legacy Festival, Summer Festival, Maanrock, Gentse Feesten, enz. “Met ons volledige assortiment kunnen tijdens een event 100.000 mensen naar het toilet”, lacht Helsen.