De pas opgerichte nv Gruun Tuinen heeft het tuincentrum Lanscap uit Herenthout overgenomen dat in november vorig jaar failliet ging. In Gruun Tuinen participeren Paul Peeters, de vroegere eigenaar van tuincentrum Peeters-Vervoort die het aan Lanscap verkocht (PP1), en een andere Paul Peeters, van het industriële reinigingsbedrijf Peeters OIW uit Herentals (PP2). Verder Charlotte Peeters, dochter van PP2, en haar partner Matthias Claeys. PP1 en Claeys zijn gedelegeerd bestuurder van Gruun Tuinen.

“Peeters-Vervoort deed vroeger het tuinonderhoud bij ons en bij mijn schoonvader”, doet Matthias Claeys (28 j.) het verhaal. “Zo kennen de 2 Paul Peeters mekaar. Het leek ons een mooie opportuniteit om Lanscap over te nemen en opnieuw de focus te leggen op tuinonderhoud, tuinaanleg en plantencentrum, eigenlijk zoals vroeger bij Peeters-Vervoort.”

Matthias Claeys, van afkomst West-Vlaming, noemt zich een jonge ondernemer. Na zijn rechtenstudies richtte hij in het Gentse een headhunterskantoor op, maar hij verkocht zijn aandeel aan zijn medeoprichter. Daarna hield hij zich bezig met het management van de paardenfokkerij van zijn schoonvader in Grobbendonk.

Vertrouwen bij klanten
De nieuwe eigenaars gingen maandag aan het werk. Intussen contacteerden ze de vroegere klanten voor tuinonderhoud en wordt alles in gereedheid gebracht om ook opnieuw te starten met tuinaanleg. “PP1 wordt opnieuw het gezicht van het bedrijf. Hij moet opnieuw voor vertrouwen zorgen bij de klanten”, aldus nog Matthias Claeys. “De bedoeling is dat hij 2 jaar in het bedrijf zal meedraaien.” PP2 neemt de rol op van investeerder.

Intussen heeft al een 15-tal ex-medewerkers van Lanscap, en dus vroeger van Peeters-Vervoort, een contract getekend om voor Gruun Tuinen te werken. Zij komen de volgende dagen opnieuw in dienst. In de loop van maart gaat ook het plantencentrum weer open.