Group Victor Peeters doet overname in Nederland

industriele_reinigingDe Group Victor Peeters uit Herentals heeft de Nederlandse onderneming Delta Industriële Reiniging overgenomen. Daarmee versterkt het bedrijf zijn positie op de chemiesites van Rotterdam en Zuid-West-Nederland. “Wij gaan nu naar een gezamenlijke omzet van pakweg 70 miljoen euro”‘, zegt Hans Schyvens van het bedrijf.

Victor Peeters begon destijds met het reinigen van septische putten. Bij de aanleg van de Kennedytunnel in Antwerpen kon het bedrijf zich opwerken als specialist in waterbehandeling en industriële drooglegging. Die prestatie heeft de reputatie van het bedrijf versterkt. In die mate dat industriële reiniging tot de core business van de onderneming uitgroeide. De zonen Hugo en Herman Peeters hebben het bedrijf van hun vader in de jaren 70 tot 90  verder uitgebreid. Kleinzoon Paul Peeters bouwt het bedrijf nu als gedelegeerd bestuurder  internationaal uit.

“Wij tellen vandaag liefst 11 industriële vestigingen”, zegt Hans Schyvens. “We zetten 800 gespecialiseerde medewerkers in. Die doen aan hogedrukreiniging, industriële schilderwerken, stralen, rioolinspecties, rioolrenovaties, wegdekreiniging enz. Die markt is vandaag nog altijd in volle expansie. In die mate dat we een beetje wanhopig op zoek zijn naar zeker 35 bijkomende werknemers met een technisch profiel. Die blijken haast niet te vinden.”

De transactie in Nederland is ingegeven door die vaststelling dat grote industriële groepen als Delta BV (Middelburg) zich bij voorkeur toespitsen op hun eigenlijke activiteiten en opdrachten als industriële reiniging bij voorkeur doorschuiven naar gespecialiseerde ondernemingen zoals de Group Victor Peeters. “Delta verkocht in dit opzicht zijn divisie Delta Industriële Reiniging en zijn 110 werknemers. Het bedrijf is gespecialiseerd in hogedruk- en vacuümreiniging en is vooral actief in Rotterdam en in Zuid-West-Nederland. Wij zagen daar een opportuniteit in om onze activiteiten in Nederland te versterken.”

De Group Victor Peeters is vandaag aanwezig in Herentals (hoofdzetel), Antwerpen, Gent, Luik, Charleroi, Geleen, Rotterdam (2), Bergen-op-Zoom en Sas-van-Gent. In de haven van Antwerpen wordt ook nog Peeters Painting gerund.