De carrosserieafdeling van Groep VDH, met vestigingen in Herentals, Mol en Diest, mag opnieuw voor 2 jaar het label ProCarrosserie dragen. Dat is een intern kwaliteitskeurmerk van Mercedes-Benz. “Op dit moment zijn er 9 officiële dealers in heel België erkend”, vertelt Jan Druyts, directeur naverkoop bij Groep VDH.

“Twee jaar geleden ontvingen we als een van de eersten voor de eerste keer het ProCarrosserie-label. Nu waren we toe aan een re-certificatie”, legt Jan Druyts uit. Het verkrijgen ervan hangt nauw samen met een aantal criteria die de correctheid van een herstelling en een goede kwaliteit waarborgen. De criteria hebben betrekking op het gebruik van originele onderdelen en goedgekeurde verfproducten en –technieken, op de samenwerking met erkende leveranciers, enz. Ook de kwaliteit van de herstel- en verfinstallaties worden onder de loep genomen.

Verzekeringen
“Dankzij onze inspanningen en investeringen om een goede kwaliteit op alle niveaus te garanderen, zijn we erin geslaagd om als één van de eersten in België de re-certificatie te bemachtigen”, aldus nog Jan Druyts. “Verzekeringsmaatschappijen houden meer en meer rekening met het label. Wij mogen voor vrijwel alle maatschappijen ongevalherstellingen uitvoeren.”

De carrosserieafdeling, die voor de 3 vestigingen in Herentals is gevestigd, telt 9 medewerkers.