Group Suerickx ziet veiligheidsijver bekroond met certificaat

groep suerickxGroep Suerickx uit Herentals heeft het certificaat VCA** behaald, waarbij VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu. “Grote bedrijven vragen om over zo’n certificaat te beschikken”, zegt communicatieverantwoordelijke Capucine Cogels. “Veilig en gezond werken, met aandacht voor milieu en medemens, is een belangrijke investering voor ons en vraagt inspanningen van al onze medewerkers en partners bij de realisering van onze werkzaamheden.”

Group Suerickx bestaat uit een groep van ondernemingen gespecialiseerd in renovatiewerken en in de opwaardering van residentiële en industriële gebouwen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Herentals maar vorige zomer is een belangrijke vestiging geopend in de Antwerpse Haven. De groep stelt 80 mensen te werk en is in omzet in 2015 t.a.v. 2014 met 69% gestegen op de industriële markt.

Doorgroeien op industriële markt
“We willen nog verder doorgroeien op die industriële markt en daarbinnen kadert het behalen van dit certificaat”, legt Cogels uit. “Die industriële klanten situeren zich in de voedingsindustrie maar zijn bijvoorbeeld ook Total, Aquafin en Umicore. We voeren voor hen dakrenovaties uit, betonherstellingen en leggen Ucrete-vloeren. We hebben een eigen preventieadviseur in dienst die zelf permanent opleidingen volgt om de veiligheid binnen ons bedrijf te verbeteren.”