Group Suerickx maakt dak Koning Boudewijnstadion waterdicht

gebouw Group SuerickxKomend weekend trapt het nieuwe voetbalseizoen zich op gang. Ongetwijfeld vinden er ook weer enkele wedstrijden van de Rode Duivels plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion. Het dak van dat stadion aan de rand van Brussel wordt door Group Suerickx uit Herentals waterdicht gemaakt door middel van een vloeibaar waterdichtingssysteem. Christophe Suerickx legt uit: “Concreet wil dit zeggen dat het dak wordt gereinigd, enkel aanpassingswerken worden uitgevoerd (onder andere nieuwe schroeven worden geplaatst), en vervolgens wordt het ganse dak overspoten met een waterdichtingsmembraan.” Gedurende tweeënhalve maand zal aan de 27 000 vierkante meter gewerkt worden met een zestal medewerkers. De opdracht is goed voor een omzet van 325 000 euro.

Het Kempense bedrijf is  een groepering  van professionals gespecialiseerd  in het renoveren en beschermen van gebouwen en installaties voor de toekomst. Sinds 2010 profileert de Group Suerincx zich naar buiten als een cluster van drie ondernemingen met hun eigen sterkte. Cosenco focust op de gevelrenovatie en betonherstellingen, Building Service Plus staat in voor dakrenovaties en dakonderhoud en Icopan werpt zich op de markt van straal- en schilderwerken.

Group Suerickx realiseerde in 2012 een omzet van 4 250 000 euro. Dat is een groot verschil met de 500 000 euro omzet in 2005. Dit jaar hoopt het Kempens bedrijf met zijn 42 medewerkers een omzet van meer dan 5 miljoen euro te realiseren.