Group De Wolf gaat zorgzaam om met voeding

Group De WolfDe Turnhoutse Group De Wolf heeft met BRC en IFS twee belangrijke internationale kwaliteitscertificaten in de sector van de voeding behaald. “Die gaan allebei min of meer over hetzelfde en tonen aan dat we op een correcte manier omgaan met voedingsproducten”, legt COO Didier Versmissen uit.

De opslag en verhandeling van levensmiddelen zijn een belangrijke warehousing-activiteit van Group De Wolf. Het bedrijf beschikt over 35.000 vierkante meter opslagcapaciteit op twee locaties in Turnhout. “De helft van wat wij opslaan, heeft betrekking op voeding, zowel grondstoffen als afgewerkte producten”, weet Didier Versmissen. “Binnen deze sector hebben we twee belangrijke klanten, namelijk Sas Koffie en Astra Sweets.”

Hogere kwaliteitseisen
Die klanten verwachten dat het distributiebedrijf op een correcte manier omgaat met hun goederen. “Het gaat tenslotte om voedingsmiddelen”, aldus de COO. “De kwaliteitseisen van onze klanten worden hoger en hoger. Ze willen dat het beheer en de controle perfect gebeurt. Om hen daarvan te overtuigen hebben we gewerkt naar het behalen van de twee certificaten, die je kan vergelijken met een ISO-normering.”

Met de dubbele certificatie in de hand gaat Group De Wolf zich verder richten naar de voedingssector. “Dit is een meerwaarde die we kunnen bieden naar potentiële klanten”, besluit Didier Versmissen.