Group Baeck zoekt bijkomend personeel

baeckDe Group Baeck uit Balen/Antwerpen zoekt dringend tien bijkomende bedienden en verscheidene arbeiders. Het gaat dan zowel om een werfleider, een boekhouder, een ingenieur studiebureau, een magazijnier enz.  De aanwervingen zijn ingegeven door de volgehouden expansie van de groep. “Maar we moeten ook de generatiewissel voorbereiden”, zegt  algemeen manager Ives Leflot,

De Group Baeck is een sterk gediversifieerde onderneming die actief is op verschillende markten. De kern van het bedrijf wordt uitgemaakt door Baeck & Jansen in Balen, een aannemersbedrijf  dat gespecialiseerd is in staalconstructies en waterbouw.  Baeck & Jansen schrijft daartoe vooral in op de markten van de openbare aanbestedingen. Voor o.a. de  renovatie van sluisdeuren in de haven van Antwerpen, portieken boven de autowegen enz.

BouwWerven Baeck (Balen),  Baeck Aluminium (Balen) (aluminium profielplaten), Industriebouw Baeck (Antwerpen) (nieuwbouw van bedrijfsgebouwen)  en Baeck Industriële bekledingen (Antwerpen) (dak en wandbekleding voor bedrijfsgebouwen) sluiten indirect aan op de activiteiten van Baeck & Jansen. Alle bedrijven fungeren als toeleveranciers in de bouwsector en hebben in dit opzicht alle vier  een eigen nichemarkt gevonden. Vooral de expansie van BouwWerven Baeck is opvallend. Het bedrijf doet aan veranderings- en renovatiewerken van industriële panden. “Wij hebben in dit opzicht een mooi order betekend voor de vernieuwing van o.a. de daken bovenop de werkplaats van de NMBS in Mechelen”, zegt Ives Leflot. “Een langlopende opdracht waar we nog een hele tijd onze handen vol mee hebben.”

De Group Baeck overkoepelt ook nog o.a.Baeck Marine (Antwerpen) (aluminium scheepsluiken), de Rederij Antverpia (Antwerpen) (rondvaarten in de haven van Antwerpen), The Marinas Company (Balen en Antwerpen) (drijvende steigers voor jachthavens) en produceert roldaken en beweegbare daken voor gespecialiseerde toepassingen zoals zoutopslagplaatsen, zuiveringsinstallaties,…

De aanwervingspolitiek is toegespitst op enkele individuele jobs, zegt Christine Loudreau nog.  “Wij zoeken evenwel met hoogdringendheid  ook een aantal lassers, monteurs en ploegbazen met ervaring voor  montageploegen. Die kunnen wij altijd inzetten, vooral omdat het verloop in dat beroep nogal groot is. ”

De Group Baeck stelt vandaag zo’n 100 mensen tewerk.