© AWV

© AWV

De Grote Steenweg in Geel (N19), die deel uitmaakt van de Kempense Noord-Zuidverbinding, gaat binnenkort voor 3 maanden. In opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer begint een aannemer op 30 mei met de vernieuwing van het wegdek en de aanpassing van een kruispunt.

De Grote Steenweg (N19) ligt er momenteel in slechte staat bij. Het nieuwe wegdek zal het verkeer veiliger maken en het rijden comfortabeler. Het nieuwe kruispunt van de Grote Steenweg (N19) met de Tongerloseweg en Liessel krijgt verhoogde middeneilanden, waardoor de afslagbewegingen veiliger en overzichtelijker worden. Het kruispunt wordt ook een T-kruispunt. De toegang tot Liessel wordt afgesloten, de bedrijven en bewoners daar blijven bereikbaar via Vossendaal en Hazenhout.

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om langs de werfzone te rijden. Daarom wordt het verkeer via de E313 omgeleid. Fietsers kunnen een kortere omleiding volgen.

De toegang tot de bedrijvenzones rond Vossendaal en de Van Doornenlaan blijven steeds mogelijk van op de N19. Voor ondernemingen en bewoners in de werfzone worden lokaal specifieke maatregelen genomen om de bereikbaarheid te garanderen. Er wordt onder meer gerichte bewegwijzering voorzien naar handelszaken.