In de Fermerijhoeve in Herentals is de Real Estate Community Voka Kempen gelanceerd. Het is het eerste Kempense vastgoednetwerk dat architecten, aannemers, projectontwikkelaars, adviesbureaus en makelaars samenbrengt. 135 beslissingsnemers uit de Kempense vastgoedsector woonde de oprichtingszitting bij.

Nieuwe technologieën en processen doen in sneltreinvaart hun intrede in de bouwsector en verplichten vaak de verschillende spelers om samen te werken. Vanuit de wetenschap dat je samen sterker bent, nam een aantal Kempense ondernemers samen met Voka – KvK Kempen het initiatief om de Real Estate Community op te richten. Ilse De Reze van H-Estate, Sam Daems van B&R Bouwgroep, Bert Lenaerts van Vanhout, Luc Vanhout van Architects in Motion, Jan Huysmans van E2B en Renilde Craps van Voka – KvK Kempen ontwikkelden het concept voor het netwerk.

Partnerships
“Het is fantastisch dat er in onze sector vandaag zoveel beweging is”, zeggen de initiatiefnemers. “Alleen moeten wij als Kempense bedrijven ervoor zorgen dat we klaar zijn om al die innovaties te omarmen en te implementeren. Het uitgangspunt van de Real Estate Community is vanuit onze diversiteit openheid tonen naar elkaar, kennis delen en zo elkaar versterken. Door die kennisdeling bouwen we bruggen naar elkaar, die de aanzet kunnen zijn voor latere samenwerkingen of partnerships.”

Tijdens de bijeenkomsten van de community zal het netwerken tussen sectorgenoten centraal staan. Dit gebeurt op unieke of nieuwe locaties binnen en buiten de Kempen. “De ondernemers en stakeholders zullen uitdagende projecten en steden met een verfrissende aanpak bezoeken”, legt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen uit. “We zorgen voor interessante sprekers en brengen de leden in contact met nieuwe businessmodellen. Als we er in slagen om de sector als geheel in onze regio naar een hoger niveau te tillen, zal elke individuele speler daar wel bij varen.”