De beleggingsclub van het Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK in Geel telt meer dan 200 leden en zegt daarmee de grootste actieve beleggingsclub van Vlaanderen te zijn. De club is een verlengstuk van de opleiding ‘Beleggen voor iedereen’ onder begeleiding van de Molse beleggingsspecialist Pascal Paepen.

De opleiding wordt al 5 jaar op rij georganiseerd en lokt cursisten van alle Vlaamse provincies die de kunst van het beleggen onder de knie proberen te krijgen. In de voorbije 4 jaar waren er al meer dan 1.000 inschrijvingen en het aantal deelnemers aan de beleggingsclub is opgelopen tot meer dan 200.

Vanaf het 2de jaar van de opleiding kunnen de cursisten deelnemen aan de beleggingsclub op CVO HIK. Dan komen ze maandelijks samen om hun clubportefeuille te beheren en hun persoonlijke beleggingsverhaal te bespreken. De deelnemers investeren maandelijks € 50 om samen aandelen te kopen, wat omgerekend op zo’n € 10.000 neerkomt dat elke maand wordt belegd.

Gerenommeerde sprekers
De opleiding schakelt dit jaar nog een versnelling hoger door een nieuw programma voor te schotelen met een 10-tal gerenommeerde sprekers op het vlak van beleggen onder het motto ‘Beleggen is het nieuwe sparen in renteloze tijden’. De reeks lezingen staat op voor iedereen. De eerste sessie vindt plaats op maandag 25 september om 18.30 uur.