Grondwater van Hulshout optimaal voor Bassleer Biofish

Zelfs veel Hulshoutenaren weten niet dat in de 1.000 opgestelde aquaria van Bassleer Biofish tienduizenden veelal exotische vissen zwemmen. Bassleer Biofish vestigde zich in Hulshout omwille van de optimale kwaliteit van het grondwater.

“De watermaatschappij PIDPA garandeert ons kwalitatief gezond water”, zegt Angélique Bassleer van het gelijknamige bedrijf. Bassleer Biofish heeft meer dan 35 jaar ervaring als groothandel in siervissen. Stichter Gerald Bassleer is vandaag een internationaal gewaardeerd expert die over de hele wereld lezingen en opleidingen verzorgt in de kweek van siervissen. Van Singapore tot Griekenland, Mexico en Iran.  De man schreef bovendien een aantal interessante werken.

“Wij hebben al die jaren een drukke handel gehad in siervissen. We hebben in dit opzicht ook onze eigen productielijn voor visvoer opgezet. We voeren Dr. Bassleer Biofish Food vandaag uit over de hele wereld. Onze zeven personeelsleden verzorgen onze dieren optimaal. Wij gaan in ons eigen labo na in hoeverre ze de leefomstandigheden in West-Europa aankunnen en wat we desnoods moeten doen om ze aan te passen aan ons klimaat.”

Bassleer Biofish realiseerde verleden jaar een omzet van pakweg 800.000 euro.