Frans Versmissen (l) en Yvo Van de Ven (r)De specialist in aluminium ramen en deuren Alucotec uit Vosselaar maakt voortaan deel uit van de bouwgroep Versmissen uit Turnhout. Yvo Van de Ven van Alucotec en Frans Versmissen van Groep Versmissen hebben daarover een overeenkomst bereikt. 

Alucotec werd opgericht in 1992 door huidig zaakvoerder Yvo Van de Ven en specialiseert zich in aluminium schrijnwerk voor de particuliere woningbouw, voornamelijk ramen en deuren. Zowel de fabricatie als de plaatsing gebeuren door eigen werknemers, een 10-tal in totaal. Alucotec werkt vanuit haar vestiging aan de Nijverheidstraat in Vosselaar, waar het bedrijf beschikt over moderne, computergestuurde machines om tegemoet te komen aan de hedendaagse woningmarkt. “De huidige verwachtingen liggen een heel stuk hoger dan twintig jaar geleden”, weet zaakvoerder Yvo Van de Ven. “De techniciteit rond ramen en deuren, de isolatie, ventilatie en de evolutie naar passiefbouw maken dat de profielsystemen steeds moeilijker worden om te maken. We hebben altijd zwaar geïnvesteerd in automatisering en staan bij onze klanten en architecten bekend voor de goede kwaliteit die we leveren.”

Met de integratie in de Groep Versmissen wordt de continuïteit van het bedrijf verzekerd. “Wij moesten weg op onze huidige locatie”, legt Yvo Van de Ven uit. “Bovendien ben ik intussen 62 jaar en heb ik niet meteen een opvolger. Graag wou ik aansluiting zoeken bij een bouwgerelateerde firma en ben zeer blij met de overeenkomst die we bereikten met de Groep Versmissen.” Binnen de nieuwe structuur zal Alucotec zich blijven toeleggen op de particuliere markt, zowel nieuwbouw als renovatie. Yvo Van de Ven blijft de dagelijkse leiding op zich nemen.

Frans Versmissen: “Alucotec is een goed bedrijf met een prachtig product en een mooie presentatie. Binnen de groep streven we naar een volledige invulling van de markt zodat we elke activiteit zelf kunnen uitvoeren. In die zin vormt Alucotec een mooie aanvulling.” De Groep Vermissen bestond tot dusver uit het bouwbedrijf Huybregts-Reynders, het glasbedrijf Vanheertum en het sanitair- en verwarmingsbedrijf Versanico.