Mercedes-Benz-concessiehouder Groep VDH, met vestigingen in Herentals, Mol en Diest, mag zich sinds kort Van Pro Center noemen. Dat is het kwaliteitslabel van Mercedes-Benz Belgium voor de verkoop en naverkoop van bestelwagens. Om dit aan de buitenwereld duidelijk te maken – meer bepaald aan de automobilisten op de E313-snelweg – werden op het dak van de Herentalse vestiging 2 bestickerde bestelwagens geplaatst.

“Om het kwaliteitslabel te verkrijgen moesten we een audit ondergaan en een aantal aanpassingen doorvoeren”, vertelt Bart Smeets, de nieuwe sales manager Vans & Trucks voor de verschillende vestigingen van Groep VDH. “Zo moesten we extra openingsuren voor het atelier invoeren en extra vervang- en testvoertuigen ter beschikking stellen van onze klanten. Per vestiging is er nu ook een salesverantwoordelijke voor de bestelwagens. Daarvoor werden 4 nieuwe mensen in dienst genomen, waaronder ikzelf.” Smeets werkte voordien 10 jaar als key account manager voor Mercedes-Benz Belgium in de regio’s Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant.

Modernisering
Bestelwagens vormen een belangrijk deel van de omzet van Groep VDH en met de extra inspanningen moet dit nog gaan stijgen. “We verkopen in de 3 vestigingen 1.000 auto’s en 500 bestelwagens per jaar”, geeft Bart Smeets nog mee. De vestiging in Herentals werd vorig jaar volledig vernieuwd. Ook Mol en Diest worden de komende jaren gemoderniseerd.