Groep VDH geeft Herentalse vestiging complete make-over

Groep VDHGroep VDH, officieel verdeler van Mercedes-Benz, heeft zijn vestiging in Herentals volledig vernieuwd en uitgebreid. Zowel de showroom, recepties als de werkplaats ondergingen een metarmorfose. “Een uitbreiding van de showroom was nodig om klanten een maximale service te kunnen geven”, zegt commercieel directeur Rudi Mertens.

“Het gamma aan Mercedes-Benz personenwagens heeft de jongste jaren een enorme uitbreiding gekend”, gaat Mertens verder. “Na de lancering van de vernieuwde A-klasse zijn op dit platform verschillende nieuwe types gebouwd die Mercedes nooit had: GLA, CLA, CLA Shooting Brake. Bovendien drong een modernisering van de gebouwen zich op met aandacht voor nieuwe ecologische normen.”

De werkzaamheden namen een jaar in beslag en verliepen in verschillende fasen. Al die tijd werden de klanten verder geholpen via het inzetten van tijdelijke containers en een tent.

Meer wagens
De nieuwe showroom is verdeeld in een zone personenwagens en een zone bedrijfsvoertuigen. “Binnen is nu plaats voor een 35-tal voertuigen en dat zijn er meer dan vroeger. We hebben ook permanent een vrachtwagen in de showroom staan”, benadrukt Rudi Mertens. “De showroom biedt veel extra mogelijkheden om onze producten optimaal in de kijker te plaatsen. Op het dak plaatsen we 2 nieuwe modellen die vanaf de snelweg zichtbaar zullen zijn.” (foto)

De ingebruikname van de vernieuwde vestiging gaat gepaard met een aantal events voor klanten en andere genodigden. Op 24 september is er een opendeur voor het grote publiek. Naast Herentals beschikt Groep VDH over een vestiging in Mol en Diest. In Herentals zijn 60 mensen werkzaam, in totaal stelt Groep VDH 94 mensen te werk.