Groep Van Roey op het podium tijdens Architectuurweek Praag

AGC Van Roey

AGC Van Roey

Bouwgroep Van Roey uit Rijkevorsel stond zopas mee op het podium tijdens een awardceremonie ter gelegenheid van de Architectuurweek in Praag. Voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van AGC Glass Europe in Louvain-la-Neuve ontving het mee de prestigieuze prijs ‘Foreign building of the year 2015’. “Wanneer passie, vakmanschap en samenwerking elkaar ontmoeten, kan er iets moois bloeien. Daar is deze erkenning het mooiste bewijs van”, zegt Guy Gillijns, commercieel directeur bij Van Roey.

De offertevraag vanuit AGC – het vroegere Glaverbel – had drie duidelijke doelstellingen: een hedendaagse, comfortabele werkomgeving voor een optimale communicatie tussen de werknemers, bouwtechnieken en exploitatiemethodes die voor een laag energieverbruik zorgen en een tijdloze architectuur waarbij op innovatieve wijze de nieuwste producten van AGC worden gecombineerd met natuurlijke en eenvoudige materialen.

Goesting
Na een uitgebreide selectieprocedure werden Van Roey, Philippe Samyn and Partners en BEAI weerhouden voor deze Design & Build-opdracht. Jean-François Heris, AGC Glass Europe President en CEO: “Waarom we voor dit projectteam hebben gekozen? Uiteraard omdat hun voorstel goed in elkaar zat, de kwaliteit van de architectuur en de projectaanpak was van hoog niveau. Maar belangrijker was de bezieling die het hele team uitstraalde. Zowel bij de architect als de aannemer kon je de goesting bijna voelen om hun tanden in ons project te zetten.”

De jury van de architectuurprijs prees de hoge graad van kwaliteit en de innovatieve technieken. Door de optimale werkomgeving merkten ze tijdens een plaatsbezoek dat de werknemers zich thuis voelen in het gebouw. Bovendien werd ook de open manier van samenwerken tussen alle projectpartners meegenomen in de eindevaluatie.